Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Το Ευρωπαϊκό Όριο για το Cr VI


Το Ευρωπαϊκό όριο για το εξασθενές χρώμιο τελικά είναι το
0,05μg/l
δηλαδή 1000 φορές μικρότερο από αυτό του ολικού χρωμίου και πρακτικά αντιστοιχεί στο μηδέν. Την πληροφορία την οφείλουμε στον χημικό Θανάση Παντελόγλου ο οποίος μελέτησε σχεδόν το σύνολο της υπαρκτής βιβλιογραφίας για το χρώμιο. Προσέξτε στο έγραφο την καταχώρηση με το αστεράκι. Το όριο αυτό ισχύει από το 1970 και επιβεβαιώνεται το 1988 και το 2000 και ισχύει για την ΕΥΡΩΠΗ δηλαδή και για την ΕΛΛΑΔΑ. Βιβλιογραφικές παραπομπές χειρόγραφες στο τέλος του εγγράφου.

5 σχόλια:

DPurpler είπε...

για.... πάμε!

http://www.petitiononline.com/asopoSOS/petition.html

agios thomas είπε...

Μέσα στην ατυχία μας, βρέθηκε και ένας άνθρωπος,όπως ο Κύριος Παντέλογλου, να μας διαφωτίσει.
Να είναι καλά ο άνθρωπος που χάρη σε αυτόν και τον Παπα Γιάννη Οικονομίδη κρατήθηκε το θέμα στην επικαιρότητα και αναδείχτηκε.
Γιατί αν περιμέναμε από τους Δημάρχους!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα θα πήγαινε λοιπόν ο παπα γιάνης στην εισαγγελέα της Θήβας για το θέμα του νερού.
Αυρίο θα έχω περισότερες πληροφορίες, μιας και θα ήταν μαζί του για συμπαρασταση από τη Θήβα και κάποιοι της Κίνησης πολιτών Θήβας.

Μπάχαλο επ΄σιης με τηνχτεσινή ημερίδα του Δήμου Θήβας για το νερό αφού υπήρξε κόντρα και με τον Ιατρικό Σύλλογο οπως θα ξέρετε.

agios thomas είπε...

Υπάρχει κανένα νεότερο από το σώμα των επιθεωρητών και τον έλεγχο στη Νομαρχία ή ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα ότι κάτι γίνεται;

Sarangi είπε...

Αγίε...
Ακόμα δεν υπάρχει νεότερο.
Εχω επαφή με κάποιους δαιμόνιους δημοσιογράφους και μόλις μάθω κάτι θα ενημερώσω.
Φαίνεται πάντως πως κάτω απ' τον πέλεκυ της Ευρώπης οι υπηρεσίες του "κράτους" θα αρχίσουν να κινούνται. Και κάτι κάτι τέτοιο είναι αρκετά επικίνδυνο για το κατεστημένο. Ας μην ξεχνάμε ότι πρέπει να βρεθεί και κάποιο(α) εξιλαστήριο(α) θύμα(τα)